El peix és un aliment molt ric en proteïnes, vitamines i minerals, a més de ser una gran font d’àcids grassos omega-3, d’això ja n’hem parlat diverses vegades en aquest blog, però avui us volem explicar com cal cuinar-lo correctament perquè mantingui al màxim les seves propietats i així aprofitar al màxim els seus beneficis per a la salut.

Cocció al vapor

La cocció al vapor és un dels mètodes més saludables per cuinar el peix (i verdures i carn i….). Col·loca el peix en una vaporera sobre aigua bullint i cuina fins que estigui tendre i s’esmicoli fàcilment. Aquest mètode manté la majoria dels nutrients del peix, ja que no es perden a l’aigua de cocció.

Forn o graella

Rostir al forn o a la graella és una altra excel·lent opció. Embolica el peix en paper d’alumini amb herbes i espècies per donar sabor, o unta’l amb una mica d’oli d’oliva. Cuina’l a foc alt durant un curt període de temps per poder retenir els nutrients.

Cocció lenta a Papillote

El Papillote ajuda a conservar els nutrients al peix i dels ingredients addicionals, ja que no es perden a l’aigua de cocció. A més, els sabors es concentren en el paquet, cosa que dóna com a resultat un plat molt saborós. Pots afegir herbes, espècies, llimona o altres ingredients aromàtics que transmetran el peix amb un sabor deliciós.

Evitar fritures profundes

Evita fregir el peix amb oli abundant, ja que això pot afegir moltes calories i reduir la qualitat nutricional. Si us agrada més fregit, opteu per una quantitat mínima d’oli i utilitzeu mètodes més saludables com fregir a la paella amb una petita quantitat d’oli d’oliva.

No cuinar a excés

La clau és no cuinar-lo en excés.Cuina el peix només fins que estigui fet. Cuinar en excés pot fer que es quedi sec i perdi els nutrients. Pots utilitzar un termòmetre de cuina per verificar que el peix arribi a la temperatura interna adequada sense excedir-se.

Si vols mantenir les propietats nutricionals i gaudir d’un àpat saborós i saludable, segueix aquests consells i si et queden dubtes, pregunta als nostres peixaters de Marendins, ells t’aconsellaran quina és la manera més adequada de coure cada tipus de peix. També ens pots seguir a les xarxes socials per més tips!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *