La planxa és una excel·lent manera de cuinar peix, ja que permet que la seva carn quedi tendra i sucosa amb un daurat cruixent a l’exterior. No obstant això, un dels desafiaments habituals en cuinar peix a la planxa és evitar que s’enganxi. En aquest article, et proporcionarem consells i trucs per assegurar que el teu peix es cuini de manera uniforme i no es quedi enganxat a la superfície de la planxa.

  1. L’elecció de la planxa:

Trieu una planxa de bona qualitat amb una superfície antiadherent. Una superfície antiadherent de qualitat redueix significativament les possibilitats que el peix s’enganxi durant la cocció.

  1. Preescalfar la planxa:

Abans de posar el peix a la planxa, assegureu-vos que estigui ben calenta. Preescalfeu la planxa durant uns minuts així la superfície estarà a punt per cuinar i evitarem que el peix s’enganxi.

  1. Lubricació adequada:

Utilitza una petita quantitat d’oli o mantega a la superfície de la planxa abans de col·locar el peix. Pots fer servir un pinzell de cuina per assegurar-te que tota la superfície estigui coberta. L’oli actua com un agent antiadherent natural i ajuda que el peix no s’enganxi.

  1. Asseca el peix:

Abans de posar el peix a la planxa, eixuga’l amb paper de cuina per eliminar l’excés d’humitat. La humitat a la superfície del peix pot contribuir que s’enganxi a la planxa.

  1. No ho el toquis gaire:

Quan col·loquis el peix a la planxa, evita moure’l constantment. Deixa que es cuini durant uns minuts abans de girar-lo. El peix es desprendrà més fàcilment quan estigui daurat.

  1. Fes servir una espàtula de peix:

Quan arribi el moment de fer el tomb al peix, utilitza una espàtula per a peix, prima i flexible. Fes lliscar suaument l’espàtula per sota del peix per evitar que es trenqui.

  1. Controla la temperatura:

Molt important! Assegura’t de cuinar el peix a la temperatura adequada per evitar que s’enganxi. La majoria dels peixos es cuinen a una temperatura interna de 60 °C. Cuinar-lo amb més temperatura o menys pot fer que s’adhereixi a la planxa.

El peix cuinat a la planxa pot ser una delícia, sempre que segueixis aquests consells per evitar que s’enganxi. Una planxa de qualitat, una bona lubricació i el control de la temperatura són claus per aconseguir resultats perfectes. Amb una mica de pràctica i paciència, podràs gaudir de peix a la planxa amb un daurat exterior perfecte.

Recorda que l’elecció d’una planxa antiadherent és essencial per a una cocció reeixida. Dels ingredients frescos per a la teva propera recepta de peix ens n’ocupem nosaltres. Visita la nostra parada o compra online a https://www.marendins.net i t’ho portem a casa!

Si tens dubtes, els nostres peixaters t’assessoraran per cuinar el peix i quedi perfecte!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *