El peix és una font excel·lent de proteïnes, àcids grassos omega-3 i altres nutrients essencials per a la salut i a més, cuinat correctament i amb una bona recepta és un plat deliciós. En aquest article, us oferim alguns consells pràctics per cuinar el peix de manera deliciosa mantenint les seves propietats i tot el sabor. Preneu nota i prepareu-vos per sorprendre els vostres convidats amb plats exquisits i saludables!

Primer de tot, trieu peix fresc de qualitat

La clau per aconseguir un plat deliciós comença amb la tria de peix fresc de qualitat. Assegureu-vos que els ulls del peix siguin clars i brillants, les escates adherides i que tingui olor marina. A més, podeu optar per peixos sostenibles, afavorint així la preservació dels ecosistemes marins.

A Marendins trobareu cada dia peix fresc i marisc acabat d’arribar de la Llotja de Vilanova i també de les llotges més importants del nostre territori.

La senzillesa, la millor recepta

Una de les millors maneres de potenciar el sabor del peix és mantenir la senzillesa en la preparació. Feu servir ingredients frescos i de qualitat, com ara herbes aromàtiques, oli d’oliva verge extra, llimona o llima i una mica de sal marina. Això permetrà que el gust del peix sigui el protagonista del plat.

Tècniques de cocció adequades

Cuinar el peix amb les tècniques adequades és essencial per mantenir-ne la textura i el gust. Us recomanem algunes de les tècniques més habituals…

A la graella: Perfecte per a peixos grans com el salmó o la tonyina. Aquesta tècnica conserva la textura del peix i li dóna un deliciós aroma fumat.

Al forn: Ideal per a peixos sencers o filets. Feu servir paper d’alumini o paper de forn per preparar paquets amb ingredients aromàtics que potenciïn el gust del peix.

A la planxa: Per a peixos més petits com les sardines o el lluç. Afegiu-hi una mica d’oli i herbes per obtenir un plat simple i saborós.

El tip: no cuineu massa el peix!

Un error comú en cuinar peix és sobre-cuinar-lo. Això provoca una textura gomosa i que perdi el gust i els nutrients. Per evitar-ho, controleu el temps de cocció i retireu-lo del foc quan el peix estigui cuit però encara suculent. Com a norma general, el peix està cuit quan es descama fàcilment amb una forquilla.

Experimenteu amb maridatges diferents

Jugar amb maridatges pot convertir un plat senzill de peix en una experiència gastronòmica única. Proveu diferents salses, com pesto de pebre vermell, salsa de mantega amb all i cítrics o salsa de mango, per aportar un toc d’originalitat i sabor als vostres plats.

Com veieu no cal una gran elaboració per obtenir un plat de peix gustós i replet de nutrients. Això si, indispensable triar el peix fresc i de qualitat!

Bon profit!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *