rap

Fa uns dies que us avançàvem a les nostres xarxes socials aquest tema perquè sou molts els que quan veniu a la nostra parada ens feu aquesta consulta. En aquest article us oferim alguns trucs perquè els comenci a agradar menjar peix als petits de casa.

Els peixos són una font important de nutrients que el cos necessita per créixer i desenvolupar-se correctament. Contenen proteïnes d’alta qualitat que són essencials per al creixement i el manteniment dels teixits del cos, com els músculs i els ossos i també són rics en vitamines i minerals essencials per a la salut dels ossos i del sistema immune dels nens. A més, les seves propietats s’han relacionat amb la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat, la diabetis i les malalties cardiovasculars. Podeu consultar més detalls en un darrer article que vam publicar en aquest mateix blog.

Però, com podem aconseguir que els nens i nenes mengin peix habitualment?

Introduïu el peix de manera gradual: si els nens no estan acostumats a menjar peix, és important introduir-lo de manera gradual. Podeu començar amb peixos suaus i amb poc sabor, com el llom de salmó o el llom de bacallà, i a poc a poc introduir peixos amb més sabor.

Cuineu el peix de manera atractiva. Hi ha mil i una receptes amb diferents maneres de cuinar el peix per fer-lo més atractiu per als nens i nenes. Per exemple, podem cuinar-lo a la planxa, al forn, al vapor, fregir-lo en mantega, afegir-lo a un guisat o fins i tot fer-ho a la barbacoa.

Afegiu sabors al peix pot ajudar a fer-lo més atractiu per als nens, per exemple afegir herbes fresques com el julivert, l’alfàbrega, el romaní o la menta, o utilitzar salses per acompanyar el peix, com salsa de taronja de llimona o de mango.

Serviu el peix amb altres aliments que els nens gaudeixen per exemple patates fregides, pasta, arròs o verdures. Això farà que el plat sigui més atractiu per als nens i els animarà a provar el peix.

Fem-los partícips! Impliquem-los en la preparació de les receptes i animem-los a ajudar-nos ajudar a escollir els ingredients i les salses que s’utilitzaran. Això els farà sentir part del procés i els animarà a provar el plat acabat.

Important! Mantinguem una actitud positiva i paciència. No forcem els nens a menjar peix si no volen, ja que això podria fer que se sentin negatius respecte al menjar en general. En lloc d’això, animem-los a provar el peix i felicitem-los per cada intent.

Els peixateres i peixateres de Marendins t’ajudaran a triar el peix més adequat pels teus fills i que comencin a menjar-ne més habitualment.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *