Peix fresc

L’ideal és comprat i menjat perquè és quan més nutrients conserva. Però no sempre pot ser així. En aquest article t’expliquem com pots conservar-lo de la millor manera.

El peix és un aliment molt vulnerable i que es fa malbé aviat per això és molt important conservar-lo molt bé i si no es menjarà aviat, millor congelar-lo.

Un cop el comprem, com menys temps estigui fora de la nevera, millor.

Una altra cosa rellevant és la procedència del peix, en funció d’on vingui també ens dona informació de quan temps fa que ha estat pescat. A Marendins trobaràs peix fresc de la Llotja de Vilanova i també de les llotges més importants del litoral català.

Quan arribem a casa, cal que traiem el peix de l’embolcall que estigui, el rentem amb aigua freda i li traiem les vísceres, sinó ho han fet a la peixateria. L’eixuguem una mica amb un paper secant i el posem a sobre un recipient hermètic amb reixeta perquè deixi anar a sota tots els seus sucs.

Pasos a seguir

Un cop el posem a la nevera, no hi ha de ser més de 2 o 3 dies per poder conservar el peix correctament. Cal posar-lo a una temperatura constant d’entre 0 i 4 graus i a la zona més freda del frigorífic. Un truc és embolicar-lo bé amb un drap humit i anar-lo revisant perquè no perdi la humitat.

També li podem posar una mica de gel picat per sobre però mai l’hem de deixar dins aigua perquè perd tots els nutrients.

En el cas que el peix estigui filetejat, hem d’evitar apilar els filets ja que augmentaria la humitat i això és favorable pel desenvolupament de bactèries.

Als peixos petits, tipus sardina i seitó els hi podem posar sal grossa que els ajudarà a conservar millor i evitarà que s’hi desenvolupin bactèries.

En el cas que vulguis consumir el peix cru et recomanem que el congelis prèviament.

Si quan el compres ja saps que no és per consum immediat, pots demanar a la peixateria que l’envasin al buit, així guanyaràs uns dies més, i envasat així també el pots congelar fins a 3 mesos.

Tècniques de conservació

A part de conservar-lo a la nevera o al congelador, cal destacar que existeixen altres tècniques de conservació com la salaó, el fumat i la conserva.

El salaó es fa cobrint de sal el peix i es genera un entorn que evita la generació de microorganismes.

El fumat és un mètode molt utilitzat en restauració que cura el peix amb fum. El salmó o el bacallà són els casos més comuns.

Per últim, la conserva és cuinar el peix en escabetx o amb salsa per guardar-lo amb un pot de vidre totalment hermètic.

Els peixateres i peixateres de Marendins t’assessoraran en cada cas com cal que el conservis perquè el gaudeixis en les millors condicions.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *