Llobarro arrebossat a la mel
El llobarro és un peix blanc molt versàtil. Es pot cuinar de mil i una maneres. Avui us portem una manera diferent de menjar-lo.

El llobarro és un altre dels peixos més populars que mai no falla a Marendins, ja que tenim la sort que també és un dels productes que habitualment ens arriben des del port de Vilanova. És un peix blanc que té bons nivells d’Omega 3, beneficiós per a l’organisme, i que ens aporta unes proteïnes de bona qualitat i gran valor nutritiu. Pel que fa als minerals, cal destacar el potassi, el fòsfor i el ferro, com a grans avals pel consum raonable d’aquest peix.

Ja fa temps que s’ha afegit el llobarro d’aqüicultura al mercat, que complementa el que pesquen les nostres barques vilanovines i assegura una producció regular i unes mides molt buscades pels consumidors.

D’entre la gran varietat de possibilitats del llobarro, avui l’arrebossarem amb un toc dolç que ens donarà la mel. Amb la recepta d’avui, el llobarro serà apte per a tots els públics, ja que ningú no s’hi trobarà espines i, a més, els petits de la casa acostumen a ser bons consumidors d’arrebossats.

Ingredients per a 2 racions

• 2 llobarros de ració

• 200 grams de farina

• 2 tasses mida cafè, de mel

• 1 raig d’oli d’oliva

Elaboració

Si no hem obtingut els llobarros ja filetejats, els haurem de rentar i treure’ls el cap i la tripa. Després, amb un bon ganivet, aconseguirem separar els filets de l’espina, amb cura. Podeu consultar el feed del nostre instagram que trobareu un post amb consells per filetejar correctament el peix.

Tant els caps com l’espina sobrants els podem guardar per aconseguir un bon fumet de peix, que sigui la base de moltes altres elaboracions.

Segons les dimensions dels filets, els podem tallar a trossos.

Mentre escalfem l’oli en una paella, agafarem un bol per fer una pasta per arrebossar el peix amb la farina, la mel i una mica d’aigua. Remenarem fins obtenir una pasta compacta, però no gaire espessa, ja que s’ha de poder fregir bé.

Finalment, arrebossem el peix amb aquesta pasta i el fregim, procurant girar-lo per coure’l de totes les bandes. Quan queda ros, ja es pot treure i preparar per servir. Us recomanen posar-lo sobre un paper secant abans d’emplatar. I només queda gaudir-lo!

Aquesta recepta s’ha publicat, originalment, a www.receptes.cat

A Marendins podeu comprar tots els ingredients del mar per a l’elaboració de les receptes que trobareu en aquest blog.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *