Parada MARENDINS - VIlanova i la Geltrú
Si sou fans del peix, després de llegir aquest article encara ho sereu més! Sabíeu que menjar peix de manera habitual contribueix a prevenir diverses malalties? Us ho expliquem tot en aquest article.
 

El consum habitual de peix dins la nostra dieta millora la nostra salut i ens ajuda a prevenir algunes malalties. De fet, no només el peix sinó qualsevol producte del mar, marisc, mol·luscs…

I, a més, no engreixa! És cert que si volem perdre pres, la introducció del peix a la nostra dieta és bàsica però a més de ser saludable en aquest sentit també contribueix en la prevenció de diferents malalties. Us expliquem tots els detalls…

Quins beneficis té el peix per la nostra salut menjar peix?
  • Cuida la nostra vista. És molt ric en omega-3 que està directament relacionat amb la prevenció de la degeneració macular que es produeix per l’edat.
  • Protegeix la salut del cor i el sistema circulatori, per tant redueix les possibilitats de malalties cardiovasculars. Tant el peix blanc com el blau contenen una gran quantitat d’omega 3 que és colesterol “bo” que ajuda al nostra organisme a reduir el colesterol dolent.
  • Té molt poques calories, per tant contribueix a la pèrdua de pes, si estem a dieta. Cal tenir en compte que depèn de com el cuinem el número de calories pot augmentar estrepitosament.
  • Conté un gran nombre de vitamines del grup B (B1, B2, B3 i B12), i les vitamines A, D i E (en menor proporció) que tenen una acció antioxidant. La vitamina D afavoreix l’absorció del calci i el fosfat.
  • Té propietats antiinflamatòries. El consum de peix blau ajuda a alleujar els símptomes de les malalties inflamatòries. Això es produeix gràcies a les substàncies prostaglandines que emet l’àcid omega-3.
  • Els àcids poliinsaturats EPA i DHA que prevenen de l’Omega 3, són ideals en diferents etapes de la vida però sobretot en dones embarassades i que estan amantant i persones grans.
  • L’Epa (àcid eicosapentaenoic) i el DHA (àcid docosahexaenoic) són àcids grassos essencials poliinsaturats. Aquests pertanyen als àcids grassos Omega-3, necessaris per al nostre organisme i molt beneficiosos per a la salut. El consum habitual d’aquests nutrients prevé la diabetis, la declinació cognitiva i millora la concentració perquè ajuda a l’agilitat mental.
  • L’Epa és un nutrient que té molts beneficis per a la pell, incloent la capacitat per regular la producció d’oli que hidrata i protegeix dels raigs UV.
  • A més, el peix i el marisc contenen minerals, calci, fòsfor, ferro, potassi, sodi, seleni, magnesi i iode que afavoreixen el to i el desenvolupament muscular.

A més de totes les virtuts nutricionals del peix i el marisc, s’hi ha de sumar que no cal ser un gran cuiner per portar a la taula receptes molt bàsiques que estan exquisides. Evidentment, els qui ens agrada la cuina també en traurem molt profit amb receptes més elaborades.

A Marendins seleccionem curosament el peix perquè arribi a casa teva amb la màxima frescor i no perdi així cap dels nutrients que ens ajuden a cuidar la nostra salut. Consulta a la nostra botiga online tots els productes i fes la teva compra, t’ho portem a casa!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *