Quan compres peix, et preguntes sobre el seu origen? És de piscifactoria o és salvatge? Cada un té les seves particularitats, avantatges i desavantatges. En aquest article, t’expliquem amb detall les diferències entre el peix d’aqüicultura i el peix salvatge, així com les seves implicacions en termes de sostenibilitat.

Peix Salvatge, el sabor autèntic del mar

Els bons aficionats al peix argumenten que el peix salvatge té un sabor més autèntic degut a la seva dieta variada i natural. Els peixos salvatges generalment no estan exposats als medicaments o aliments processats que poden utilitzar-se en alguns casos en l’aqüicultura.

El gran debat és la sobreexplotació de recursos marins si no es practica una pesca sostenible, per això cada vegada més sovint es porten a terme vedes, per donar un respir per a la regeneració de la vida marina.

Un dels hàndicaps de la pesca salvatge també és la variabilitat en la disponibilitat del peix que es treu. No sempre es pesca de tot tipus d’espècies.

Peix d’aqüicultura, controlat i sostenible

El peix criat per a formar part de la nostra dieta, de piscifactoria, té un origen controlat, és a dir, es cria en granges especialitzades. Això permet controlar l’entorn, la dieta i les condicions de vida del peix. Amb condicions controlades, el peix tendeix a tenir una qualitat més consistent.

L’aqüicultura pot reduir la pressió sobre les poblacions de peixos salvatges, sempre que es practiqui de manera responsable. Per tant, podem dir que és més sostenible sempre i quan es gestionin adequadament les granges evitant potencials problemes ambientals i sense fer ús de medicaments i altres productes químics per mantenir la salut dels peixos.

La sostenibilitat ha de ser una prioritat tant en l’aqüicultura com en la pesca salvatge. Mentre que l’aqüicultura pot alleujar la pressió sobre els estocs de peixos salvatges, és essencial garantir pràctiques responsables per protegir els ecosistemes aquàtics. D’altra banda, la pesca salvatge necessita regulacions estrictes per garantir que les poblacions de peixos es mantinguin saludables per a futures generacions.

Com a consumidors, és fonamental informar-se i prendre decisions basades en la sostenibilitat i la qualitat del producte. Independentment de la teva elecció, tots dos tipus compten amb alts beneficis nutritius.

A Marendins fa gairebé 40 anys que ens dediquem a la distribució de peix i marisc fresc sobretot per a l’hostaleria i també per a particulars, a la nostra parada del carrer Eusebi Millàn, 30, de Vilanova i la Geltrú. A la nostra parada hi trobareu tot tipus de peixos o bé salvatges o de piscifactoria, però en aquest cas, escollim minuciosament els nostres proveïdors per garantir al màxim la qualitat i la sostenibilitat del producte.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *