La tradició de menjar sardines per Sant Joan és una pràctica molt arrelada en diverses regions de Catalunya i altres llocs dels Països Catalans. Aquesta celebració es fa durant la nit del 23 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan, el solstici d’estiu.

El menjar de sardines per Sant Joan es relaciona amb diversos elements simbòlics i supersticions. Primerament, el solstici d’estiu és una data en què es celebra l’arribada de l’estiu i l’aproximació de les festes de la revetlla de Sant Joan. Es creu que menjar sardines durant aquesta nit protegeix de males influències i malalties.

Les sardines es cuinen a la brasa o a la planxa i es serveixen tradicionalment amb pa torrat, tomàquet i oli d’oliva. Aquesta és una manera senzilla i deliciosa de degustar aquest peix blau abundant en aquesta època de l’any.

Durant la nit de Sant Joan, moltes persones es reuneixen a les platges, parcs o zones rurals per celebrar la festa. Hi ha fogueres, petards, música i ball per acompanyar els àpats i les celebracions. Les sardines són un plat típicament associat a aquesta revetlla, però no pot faltar la coca de Sant Joan, el cava i els petards per celebrar la revetlla!

Aquesta tradició té arrels antigues i està vinculada amb costums pagans i rituals relacionats amb el solstici d’estiu. És una festa alegre i festiva que marca l’inici de l’estiu i convida a passar una nit especial amb amics i familiars, la nit més curta de l’any!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *