Del gener fins a l’abril és plena temporada del bacallà Skrei. A la botiga i a www.marendins.net podeu comprar encara les darreres unitats d’aquesta espècie que no deixarà cap paladar indiferent.

El bacallà Skrei és una varietat de bacallà de qualitat superior que es caracteritza per la seva carn blanca i ferma, així com per la seva suavitat i sabor delicat.

Aquest tipus de bacallà és capturat exclusivament a les aigües glaçades del Mar de Barents, durant la seva migració cap a les costes noruegues. Noruega és el principal productor de bacallà del món, i les seves aigües són considerades una de les millors zones de pesca del bacallà.

En tractar-se d’una curta temporada de possibilitat de pesca, els pescadors noruecs es dediquen a pescar la quantitat més gran possible d’aquesta espècie per cobrir la demanda de tots els països. L’estat espanyol és uns dels països amb més demanda d’aquesta espècie, amb milions de quilograms en importacions per a restaurants i peixateries ja que és molt apreciat a la cuina.

El bacallà Skrei és la única espècie que compta amb una unitat de control de qualitat pròpia, fent que sigui un peix gurmet amb segell propi.

Però, què el fa tan especial, el bacallà Skrei?

La seva alimentació rica en marisc i el seu comportament. És un dels peixos més actius, Les seves llargues migracions fan que tingui un alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega-3 fet que li dóna a la seva carn més sabor i suavitat que la dels altres bacallans.

Pot arribar a ser més gran que altres tipus de bacallà, amb exemplars que poden arribar als 130 cm de llarg.

Per altra banda, el sabor no és la única diferència ja que és una font de nutrients inacabable, amb vitamines A, B12, D i E, seleni i potassi i sobretot, és una gran font de proteïnes.

Per tot això es recomana el seu consum a tot tipus de persones, incloent embarassades, i també és adequat per a persones que busquen una alimentació saludable i equilibrada, fins i tot que segueixen una dieta per guanyar massa muscular.

A la cuina, es pot cuinar simplement a la planxa on destaca tot el seu sabor o amb receptes tan elaborades com ens atrevim, per exemple, el tradicional bacallà al pipil o l’arròs amb bacallà. Això ja ho deixem a la vostra imaginació…

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *