Menjar peix és una excel·lent forma de cuidar la teva salut. És ric en proteïnes, vitamines i minerals, a més de ser una gran font d’àcids grassos omega-3. Aquests nutrients ajuden a reduir el risc de malalties cardiovasculars i a mantenir una bona salut cerebral i ocular.

El peix és una font important de nutrients essencials per al nostre cos, com ara proteïnes d’alta qualitat, àcids grassos omega-3, vitamines i minerals. Aquests nutrients són importants per mantenir una bona salut i prevenir malalties cròniques com malalties cardíaques, diabetis i certs tipus de càncer.

A més, els peixos i mariscs són una font excel·lent de proteïnes d’alta qualitat. Les proteïnes són els blocs de construcció del nostre cos i són necessàries per construir i reparar teixits i músculs. També són necessàries per a la producció d’enzims i hormones.

A la nostra zona tenim la sort de gaudir d’un gran assortiment de peix fresc arribat de la llotja de Vilanova cada tarda i que podeu trobar a Marendins com ara:

Llobarro
És un peix molt apreciat per la seva carn blanca i gustosa. El llobarro és un dels peixos més comuns de la nostra costa. Ideal per cuinar al forn, a la sal o amb verdures.

Orada
També coneguda com a daurada, és un peix de gran valor culinari. La seva carn és delicada i saborosa, i és molt apreciada per a la preparació de plats gourmet. Exquisida feta a la sal.

Sardina
És un dels peixos més populars a la costa catalana. Les sardines són petites i saboroses, i es poden cuinar de diverses maneres, com a la brasa, fregides o en conserva. En aquesta època és quan la sardina

Tonyina
La tonyina és un peix migratori que es pesca a la zona durant certes èpoques de l’any. És molt valorada per la seva carn vermella intensa i saborosa, que s’utilitza per a plats com el sushi o el tàrtar de tonyina però a la planxa també està deliciosa.

Calamar
El calamar és un marisc molt apreciat. Les seves potes són tendres i saboroses, i es poden cuinar de diverses maneres, com a la planxa, fregides o en amanides.

El pop
És una de les espècies més apreciades a la cuina mediterrània. És ric en proteïnes, ferro i zinc. A qui no li ve de gust un bon pop a la gallega?

Gambes
La gamba vermella de Vilanova i la Geltrú és famosa per la seva qualitat i sabor. A la planxa és exquisida!

A la nostra parada del Carrer Eusebi Millán, cada tarda a partir de les 17h trobareu el peix i marisc fresc de la llotja de Vilanova i les principals llotges de Catalunya. També podeu demanar-lo online i us el portem a casa!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *