El marisc és un dels aliments més apreciats a la cuina mediterrània i ara que ve l’estiu, a tots ens ve de gust un bon aperitiu amb marisc acabat de preparar. Per gaudir-lo al màxim és essencial conèixer les tècniques correctes per netejar-lo i preparar-lo. T’ho expliquem tot en aquest article.

Prepareu el marisc abans de cuinar

Cloïsses, escopinyes, cargols punxencs i navalles

Per eliminar la sorra i altres impureses cal posar-les en remull en aigua amb sal o vinagre. Col·loqueu les cloïsses en un recipient amb aigua freda i sal durant almenys 20 minuts. També podeu raspallar-les amb un raspall dur per netejar la superfície de les closques sota aigua corrent per treure qualsevol resta de sorra que pugui quedar.

Musclos

També podem posar-los amb aigual i sal durant una estoneta per netejar-los, però no és indispensable. Utilitzeu un raspall dur per netejar la superfície de les closques sota aigua corrent i amb un ganivet o amb els dits, traieu les barbes que sobresurten i els petits ermitans que puguin tenir enganxats.

Gambes, escamarlans i galeres

Renteu-los sota l’aigua per eliminar restes de brutícia. Segons el plat que vulgueu cuinar, podeu tallar-li els bigotis o fins i tot pelar-los i retirar l’intestí.

Percebes, crancs, etc.

Renteu els mariscos sota aigua corrent per eliminar qualsevol impuresa.

Alguns mariscos, com els percebes, poden necessitar un curt purgat en aigua salada per assegurar-se que no contenen sorra.

Preparació per a diferents coccions

1. Bullir

Cloïsses i musclos: Col·loqueu en una olla amb una mica d’aigua o vi blanc. Tapeu i deixeu coure fins que les closques s’obrin. Podeu amanir-los amb una mica de llimona abans de posar a taula.

Gambes: Bulliu-les durant uns 2-3 minuts en aigua amb sal i una fulla de llorer.

2. A la graella

Podeu cuinar-lo directament o bé marinat, en aquest cas, poseu el marisc amb oli d’oliva, all i julivert durant 30 minuts abans de cuinar.

Col·loqueu el marisc directament sobre la graella calenta fins que estigui cuit. Podeu consultar els temps de cocció a l’enllaç. Podeu acabar-los amb sal grossa i també una mica de llimona.

3. Fregit

Arrebossat: passeu el marisc per farina abans de fregir-lo en oli calent.

En tempura: prepara una barreja de farina, aigua molt freda i un ou, submergeix-hi el marisc (gambes o llagostins) nets i pelats i després fregeix-lo amb oli calent fins que estiguin daurats i cruixents.

Temps de cocció: fregiu durant 2-3 minuts fins que estigui daurat i cruixent, eviteu coure’ls massa sinó no tindrà tot el gust i s’eliminaran part dels nutrients.

Tips extra

Sempre compreu marisc fresc de fonts de confiança per garantir la millor qualitat i sabor, a Marendins trobareu el marisc fresc acabar de portar cada dia.

Seguretat alimentària: Mantingueu el marisc refrigerat fins al moment de la preparació per evitar qualsevol risc de contaminació. Si no heu de cuinar-lo el mateix dia de la compra, congeleu-lo, així mantindreu el millor estat quan el vulgueu consumir. Recordeu descongelar-lo a la nevera amb temps, sense forçar el descongelat.

Amb aquestes tècniques essencials, podreu gaudir del marisc preparat de manera segura i deliciosa per a qualsevol cocció. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *