Una de les grans virtuts de Vilanova i la Geltrú és el mar i tot el fruit que ens dona dia rere dia. Des de la Confraria de Pescadors local ens arriba cada tarda a Marendins una gran mostra del bededéu que tenim en el nostre mar. Per això és tan important tenir-ne cura i donar espai a la regeneració de les espècies.

Amb aquest objectiu, en espais temporals concrets es porten a terme vedes d’alguna de les arts pesqueres als ports pesquers. És una iniciativa important per protegir la biodiversitat marina i assegurar la continuïtat de les activitats pesqueres de manera responsable.

Què és una veda?

La veda és una mesura de gestió pesquera que implica la prohibició temporal de la pesca en una àrea determinada. Es realitza a diferents ports pesquers durant períodes concrets per garantir la conservació dels recursos marins i fomentar la sostenibilitat de les poblacions de peixos i altres organismes marins.

Perquè es realitza una veda?

Els objectius són:

  • Conservació dels recursos: La veda d’arrossegament permet que les espècies de peixos i altres organismes marins es reprodueixin i creixin sense pertorbacions, afavorint així la seva recuperació i manteniment de poblacions saludables.
  • Protecció del medi ambient: La pesca d’arrossegament pot tenir un impacte significatiu en els fons marins i els ecosistemes marins adjacents. La prohibició temporal d’aquesta pràctica permet la recuperació i restauració dels hàbitats marins afectats.
  • Ordenació pesquera: aquesta veda forma part d’un conjunt de mesures destinades a gestionar de manera sostenible els recursos pesquers. A través d’aquesta regulació, es busca mantenir un equilibri entre la pesca i la conservació dels ecosistemes marins.

Tot el peix el trobaràs a Marendins

A Marendins som majoristes i treballem habitualment amb diferents confraries de tot el litoral català i de la resta del país per poder subministrar als nostres clients sempre el millor producte i al millor preu. Per això podeu seguir gaudint de peix fresc acabat d’arribar cada dia malgrat que al port de Vilanova o en altres ports pesquers es realitzin vedes.

Descobreix cada dia a partir de quarts de sis de la tarda, la frescor i l’autenticitat dels productes de mar que us oferim a Marendins, i bon profit!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *